Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Απετράπει προσπάθεια για λουκέτο του ΓΝ Πατησίων στις 30/8/13



Ο πραγματικός λαός των εργαζομένων στα νοσοκομεία αντιστέκεται-Απετράπει προσπάθεια για λουκέτο του ΓΝ Πατησίων στις 30/8/13 

     Την Πέμπτη 29/8/13 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της κατάργησης 175 οργανικών θέσεων του ΓΝ Πατησίων. Την επόμενη ημέρα ήρθαν στο ΓΝ Πατησίων επιτροπές εργαζομένων από το «Αγία Όλγα» κατόπιν εντολής της κοινής Διοικήτριας των 2 νοσοκομείων, για να πραγματοποιήσουν διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του νοσοκομείου, μετά το τέλος της οποίας θα έμπαινε λουκέτο στο ΓΝ Πατησίων. Δηλαδή οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πατησίων στους οποίους δεν έχουν ακόμη παραδοθεί αποφάσεις διαθεσιμότητας και άρα παραμένουν τυπικά εργαζόμενοι του ΓΝ Πατησίων, καλούνταν να παραδώσουν τα κλειδιά των γραφείων τους! Στην προφανή ερώτηση πού θα πήγαιναν για δουλειά τη Δευτέρα 2/9  και πώς θα παραλάμβαναν τις αποφάσεις διαθεσιμότητας, είχαμε «απαντήσεις» όπως «μάλλον σπίτι τους με ρεπό, όπου θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για να παραλάβουν –άγνωστο πότε και από πού– την απόφαση της διαθεσιμότητας»! Μετά από διαμαρτυρίες του Σωματείου και την συμπαράσταση των εργαζομένων του «Αγία Όλγα» οι οποίοι επίσης αντιλήφθηκαν ότι η εντολή που είχαν λάβει ήταν για λόγους νομιμότητας αδύνατο να εφαρμοστεί, η Διοικήτρια μετέτρεψε την εντολή παραλαβής σε εντολή απογραφής. Ούτε όμως η απογραφή ολοκληρώθηκε αφού «ο πραγματικός λαός» των εργαζομένων του ΓΝ Πατησίων πραγματοποίησε ακολούθως μαζικότατη Γενική Συνέλευση, ενώ των εργαζομένων του «Αγία Όλγα» στάση εργασίας 11πμ-3μμ, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί από 2ημέρου και είχαν την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ. Στη Συνέλευση, που ήταν μια ένεση ηθικού για τους εργαζόμενους του ΓΝ Πατησίων αφού βίωσαν και την αλληλεγγύη των εργαζομένων από το «Αγία Όλγα», αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΓΝ Πατησίων και την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι έπεσε στο κενό η προσπάθεια της Διοικήτριας και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας να βάλουν λουκέτο με διαδικασίες fast track στο ΓΝ Πατησίων, επιδιώκοντας ίσως και τη δημιουργία ενός προσωπικού success story ενόψει των επικείμενων αλλαγών στις θέσεις διοικητών. Φαίνεται δε διδάχτηκαν κάτι από το φιάσκο της fast track προσπάθειας να μπεί χωρίς επαρκές προσωπικό σε μερική εφημερία το ΓΟΝΚ πριν 1 εβδομάδα (22/8/13). Μάλιστα οι προκλήσεις της Διοίκησης συνεχίστηκαν και το Σάββατο 31/8 όταν απαγορεύτηκε επιλεκτικά σε εργαζόμενους και μέλη του ΔΣ του Σωματείου η είσοδος στο νοσοκομείο. 
      Είναι προφανές ότι ο κοινός αγώνας με στόχο την ανατροπή των μνημονίων είναι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι. Πλέον «ο πραγματικός λαός» πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και να μην εξαπατάται. Όσο και αν κόπτεται ο υπουργός ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι ακόμη και αν τοποθετηθούν σε νέες οργανικές θέσεις αυτές οι θέσεις μπορούν και πάλι να καταργηθούν όταν θα φτιαχτούν οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων. Δυστυχώς στελέχη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ  παραπλανούν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι είναι έτοιμες οι θέσεις που θα υποδεχτούν όσους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Δε λένε όμως ότι αυτές οι θέσεις είναι σε «ανοιχτούς» οργανισμούς που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και άρα θέσεις μπορούν άνετα να περικοπούν από αυτούς τους οργανισμούς όταν σε μερικούς μήνες θα πάρουν την τελική τους μορφή. Άλλωστε οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πατησίων έχουν και προσωπική πικρή πείρα κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού η Αντιπρόεδρος του Σωματείου και στέλεχος της ΝΔ που εκτελεί από 5μήνου χρέη Διευθύνουσας στο ΓΟΝΚ, εκφράζει  δημοσίως τη στήριξή της στον υπουργό που κλείνει το ΓΝ Πατησίων ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με όσα δήλωνε μέχρι πρόσφατα ότι θα αντισταθεί με κάθε μέσο στο κλείσιμο του ΓΝ Πατησίων. Μόνη λύση λοιπόν η κλιμάκωση του αγώνα για να ανατρέψουμε και αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση, για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ