Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Εκβιασμός από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμη και στους υπό «διαθεσιμότητα» νοσηλευτές!




Ενώ υπάρχει σαφής γνωμοδότηση (ομόφωνη απόφαση του Β τμήματος ) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους(107/2009)... ΚΛΙΚ ΕΔΩ

σύμφωνα με την οποία αποφαίνεται ότι οι Νοσηλευτές που υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία ασκούν νομίμως τα καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητάς τους  και μετέχουν στις κρίσεις για Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ..

 άρα, με βάση αυτή την απόφαση,  είναι προσωπική επιλογή των Νοσηλευτών η εγγραφή στην  Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) και όχι υποχρεωτική όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο της Διοίκησης της ΕΝΕ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ  )
που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία..

το υπουργείο εκβιάζει  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ  τους υπό διαθεσιμότητα  νοσηλευτές (ΠΕ και ΤΕ) που δεν έχουν εγγραφεί ή δεν έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους στην ΕΝΕ  καθώς στο προσφάτως δημοσιευθέν ΦΕΚ  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και  στον πίνακα προσόντων κλάδων/ειδικοτήτων  ανά κατηγορία εκπαίδευσης  αναφέρει:

«γ) Ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος (ΕΝΕ), η οποία να είναι σε ισχύ ή Βεβαίωση Ανανέωσης Εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) του τρέχοντος έτους ή Βεβαίωση εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), για όσους εγγράφονται για πρώτη  φορά, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4, παρ.5 του ν.3252/2004».

Φαίνεται ότι ο "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;"   Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτό τον τρόπο θέλουν να απολύσουν κόσμο από τα νοσοκομεία.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  σας είχαμε προετοιμάσει :
 "Τώρα σχετικά με την πρώτη υπόσχεση του Γεωργιάδη περί επαναπρόσληψης όλων..
ρατείστε μικρό καλάθι γιατί θα έχει πολύ suspense η υπόθεση..."