Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται τσεκούρωμα στις παροχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ



Αν διαβάσετε προσεκτικά το σχετικό απόσπασμα  από συνέντευξη του υπουργού Υγείας  στο ΑΠΕ ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο  έχουν την πρόθεση να ελαχιστοποιήσουν τις παροχές των ασφαλισμένων  σε ένα ανεπαρκέστατο πακέτο, αλλά θα βάλουν άγριο χέρι  και στην ίδια τη δομή του ΕΟΠΥΥ.

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει μία διάχυτη αγωνία στον κόσμο ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια του, υπάρχουν και δημοσιεύματα σήμερα σχετικά. Και οι ασφαλισμένοι θα βρεθούν χωρίς περίθαλψη. Από τη στιγμή που δεν έχει λυθεί το θέμα  της χρηματοδότησής τους, πώς θα επιβιώσει;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καταρχάς δεν  υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αφήσουμε να καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, εκπροσωπεί περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και άρα η οποιαδήποτε βλάβη στην «υγεία του», ας το πούμε έτσι, θα προκαλούσε πολύ μεγάλη βλάβη στην  υγεία των πολιτών. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πώς θα επιβιώσετε, μου λέτε;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχουμε ένα πολύ μεγάλο σχέδιο και περικοπών και περιστολής δαπανών και μεταρρυθμίσεως του ΕΟΠΥΥ. Αλλά έχουμε και κάποια ενθαρρυντικά σημεία. Θέλω από το βήμα αυτό, μια που μου δίνετε την ευκαιρία, να ευχαριστήσω και προσωπικά την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε στον τουρισμό. Διότι οι δύο μήνες οι τουριστικοί, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, έχουν φέρει μία εκτίναξη των εσόδων του ΕΟΠΥΥ από ασφαλιστικές εισφορές, που σίγουρα συνδέεται αυτό με τον τουρισμό και τις αυξημένες θέσεις εργασίας, και αν αυτή η τάση συνεχιστεί και το υπόλοιπο της χρονιάς θα έχουμε περίπου 500 εκατομμύρια περισσότερα από όσα υπολογίζαμε ότι θα έχουμε στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ. Μία πολύ σημαντική ένεση.