Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και φτωχών. Όλα είναι καθαρά και εξόχως ταξικά.



Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Α. Γεωργιάδης σήμερα στη βουλή   σε απάντησή  του σε επίκαιρη  ερώτηση  του βουλευτή του ΚΚΕ  Σπύρου Χαλβατζή σχετικά με τη λήψη μέτρων εξασφάλισης πλήρους και δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Είπε λοιπόν ο Α. Γεωργιάδης: 
"Οφείλω όμως να σας πω ότι κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ εδώ κάνει δύο μεγάλα λάθη. Το πρώτο λάθος είναι η καθολική απαίτηση για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας ασχέτως αν έχουν πληρώσει ή όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι ανθρωπιστικά αυτό θα ήταν το τέλειο. Και εγώ θα ήθελα να μπορούσα να δίνουν σε όλους τους ανθρώπους πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας, ει δυνατόν στα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, πρώτη θέση, με τις καλύτερες εγχειρήσεις και όλα τα υπόλοιπα.Όμως, κύριε συνάδελφε, θα μπορούσε να μου απαντήσει παρακαλώ πολύ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τα χρήματα, το κόστος, για να πληρωθεί αυτό που ζητάτε, ποιος θα το πληρώσει; Παραδείγματος χάριν, θα ήταν έτοιμο το ΚΚΕ να κάνει μια πρόταση και να πει να περικόψουμε περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις για να εξασφαλίσουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα χρειάζονταν για την υλοποίηση της πρότασης την οποία κάνατε; Είμαι βέβαιος πως όχι. Άρα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι η πρόταση με τον τρόπο που διατυπώνεται έχει ένα τεράστιο φορτίο λαϊκισμού. Και δεν είναι ώρα για λαϊκισμό στη χώρα. Αν το συνεχίσουμε, θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά."

Λαϊκισμός  για τον Γεωργιάδη  οι ανάγκες για δωρεάν υπηρεσίες υγείας  στους πολίτες .
Λαϊκισμός  οι ανάγκες  6 εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα! ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ας ρωτήσει  ο  Γεωργιάδης και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό!

Ε λοιπόν , δεν έχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν τις εισφορές τους γιατί φρόντισαν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) σε συνεργασία με  την τρόικα να στείλουν  στον καιάδα της ανεργίας εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα μας. Δεν έχουν, γιατί φρόντισαν οι συγκυβερνήσεις  σε συνεργασία με την τρόικα  να διαλύσουν, να συντρίψουν οικονομικά και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.
Δεν τα ξέρει αυτά ο υπουργός Υγείας;
Βεβαίως και τα ξέρει .
Όμως ο υπουργός έχει μια καθαρή ταξική τοποθέτηση. Η οποία λέει ότι την κρίση θα την πληρώσει ο λαός , οι εργαζόμενοι , τα φτωχά στρώματα και όχι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές , οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο.
Γι αυτό και σπεκουλάρισε με τη δήλωσή  του –ερώτηση στον Χαλβατζή αν συναινεί    «να περικόψουμε περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις για να εξασφαλίσουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα χρειάζονταν για την υλοποίηση της πρότασης την οποία κάνατε;»
 Γι αυτό και του προκάλεσε ανατριχίλα η απάντηση του Χαλβατζή.
«Τελικά σε αυτόν τον τόπο παράγεται πλούτος και ο πλούτος δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των εργαζόμενων, της εργατικής τάξης, όλων των εργαζόμενων. Αυτόν τον πλούτο τον συσσωρεύουν ορισμένοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης παράγεται αυτός ο πλούτος. Ο κόσμος της δουλειάς και οι ανασφάλιστοι έχουν ανάγκη από θεραπεία, έχουν ανάγκη για να ζήσουν. Η Κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, έχει υποχρέωση, έχει καθήκον να καλύπτει αυτές τις ανάγκες υγείας. Το μόνιμο σλόγκαν όλων είναι «πού θα βρεθούν τα χρήματα;» Λεφτά -κάθε μέρα το δείχνουν οι ισολογισμοί των ανωνύμων εταιρειών, τραπεζών, εφοπλιστών, βιομηχάνων- υπάρχουν. Και υπάρχουν, διότι δεν φορολογούνται. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δεν χρειάζεται να φιλοσοφούμε επί ώρες.
Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα και εξόχως ταξικά.
Αυτοί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ και ΕΕ-ΔΝΤ) ) είναι με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών, του κεφαλαίου. Γι αυτούς δουλεύουν , αυτούς υπηρετούν. Γι αυτό μπροστά στην κρίση- και για να φορτώσουν τις συνέπειές της στις πλάτες των εργαζομένων- δεν έχουν κανένα πρόβλημα  να πετάξουν έξω από τις αναγκαίες και επαρκείς  υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  εκατομμύρια ανθρώπους , προσπαθώντας να θολωσουν τα νερά με τα ψευτοκουπόνια υγείας .

Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς !

ΥΓ : Διαβάστε και αυτή ΕΔΩ την ανάρτησή μας