Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

O υπουργός Υγείας ουσιαστικά επιβεβαιώνει και τα επερχόμενα λουκέτα σε νοσοκομεία της περιφέρειας



 Από χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας  στο ΑΠΕ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Το κλείσιμο ή η αλλαγή χρήσης, όπως συνηθίζετε να λέτε, κάποιων νοσοκομείων στην επαρχία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Στην Αθήνα  υπήρξαν οι αντιδράσεις αυτές.  Πόσα θα κλείσουν στην επαρχία και αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις τοπικές κοινωνίες

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Καταρχάς όσον αφορά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι αντιδράσεις ήταν για το μικρό καλάθι. Όταν ξεκινήσαμε την υλοποίηση του σχεδίου της κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλοί μου έλεγαν εδώ ότι θα δούμε μαύρες σημαίες, κλειστούς δρόμους, δημάρχους στα κάγκελα.

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Είναι διαφορετικά οι τοπικές κοινωνίες.

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Σας λέω πώς ξεκινήσαμε εδώ. Ακολουθήσαμε μία πολύ συγκεκριμένη τακτική. Δεν κάναμε τίποτα, τίποτα, χωρίς να μιλήσουμε με όλους. Το ίδιο θα κάνουμε και στην επαρχία. Κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί, και ακούω συνέχεια, κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνο, μου λένε: «κύριε Υπουργέ,  μας λένε θα κλείσετε το τάδε κέντρο υγείας, κύριε Υπουργέ, μας λένε θα κλείσετε το δείνα νοσοκομείο κλπ». Δεν έχουμε λάβει απόφαση για τίποτα.

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Θα κλείσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Θα σας πω. Μέχρι τις 15 με 20 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα όλων των διοικητών των ΥΠΕ για τις προτάσεις τους για την κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, μόλις πάρω αυτά τα πορίσματα εδώ και έχω ένα ας πούμε ένα πρώτο σχέδιο, θα ξεκινήσω να καλώ τους τοπικούς δημάρχους, τους τοπικούς φορείς, τους τοπικούς διοικητές και θα εξετάσουμε την κάθε πρόταση, κάθε μία ξεχωριστά με συζήτηση ενδελεχή με την τοπική κοινωνία της κάθε περιοχής. Δεν πρόκειται να  πάρουμε αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Ο στόχος πάντως είναι να περιοριστεί το κράτος υγείας, αν μπορώ να το πω έτσι, στην επαρχία.

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν αλλαγές. Και στην Αθήνα, σας λέω, κάναμε αλλαγές. Απλώς νομίζω…

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Άρα θα κλείσουν νοσοκομεία.

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Θα αλλάξουν ρόλο. Να σας πω τι γίνεται. Νομίζω ότι αν, και αυτό το πράγμα που κάναμε στην Αττική πιστεύω θα μας βοηθήσει και στην επαρχία, θα το δουν όλοι ότι είμαστε καλόπιστοι και αξιόπιστοι. Εάν πηγαίνοντας σε μία συζήτηση με καλή διάθεση και καλή πίστη για να κάνουμε το σωστό, στο σωστό στο τέλος όλοι συμβιβάζονται.

Προσέξτε:
Ερώτηση :Αρα θα κλείσουν νοσοκομεία
Απάντηση: Θα αλλάξουν ρόλο

Ε, δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. 
Αρκετά νοσοκομεία της επαρχίας τα περιμένει η  "μοίρα"  της Πολυκλινικής, του ΓΝ Πατησίων, του ΓΝ Δυτ.Αττικής "Αγία Βαρβάρα"  ..

Γι αυτό:
Πανελλαδικός ,Πανυγειονομικός, Παλλαϊκός, Πανεργατικός Ξεσηκωμός! .