Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ακούει Άδωνις; Over!




Σε ποια συχνότητα «εκπέμπει»  ο υπουργός  Υγείας βρε παιδιά;
Γιατί έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές  τον χάνω.
 
Αλλά  ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Γιατί υπάρχουν ράντζα σε ένα νοσοκομείο;
Μα φυσικά γιατί οι κλίνες που διαθέτει είναι  κατειλημμένες και τους επιπλέον ασθενείς που  είναι υποχρεωμένο να νοσηλεύσει  είναι αναγκασμένο να τους βάλει  σε ράντζα.
Τι είναι  κινητικότητα;
Η μετακίνηση προσωπικού,  που  αρχικά βγαίνει σε "διαθεσιμότητα" , από ένα νοσοκομείο που καταργείται σε ένα άλλο που εξακολουθεί να λειτουργεί.
Αυξάνονται οι κλίνες  όταν μετακινείται προσωπικό;
Μα φυσικά όχι.  Οι κλίνες είναι προσδιορισμένες . Απλά «βελτιώνεται» στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υποδοχής του προσωπικού  η αναλογία νοσηλευτές ανά κλίνη ( βέβαια αυτό μόνο στην περίπτωση που έχουμε κινητικότητα νοσηλευτικού προσωπικού) . Τα ράντζα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όσο οι ασθενείς θα είναι περισσότεροι από τα κρεβάτια. Και όσο κλείνεις και καταργείς νοσοκομεία  σε μια περιοχή τόσο επιδεινώνεις το συγκεκριμένο πρόβλημα στα εναπομείναντα  νοσοκομεία. Απλή λογική.

Διαβάστε τώρα την απάντηση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη σε σχετικά ερώτηση για τα ράντζα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) :

« Λέτε τώρα με τα ράντζα. Ποιο είναι το νοσοκομείο το οποίο αναφερόταν; Λέω έχουμε πρόβλημα με ράντζα; Μου λέει κύριε Υπουργέ, τα έχουμε εδώ και έξι μήνες. Έξι μήνες είναι τα ράντζα που επικαλούνται τώρα την κινητικότητα. Αν το ερώτημα είναι τί θα κάνουμε για να μην έχουμε ράντζα, αυτό είναι πολύ ωραία συζήτηση. Η κινητικότητα είναι μία απάντηση για να παύσουν να υπάρχουν, γιατί θα πάει το επί πλέον προσωπικό σ' αυτά τα νοσοκομεία, θα ανοίξουν περισσότερα κρεβάτια και θα φύγουν τα ράντζα».

ΥΓ: Περιττό να πω ότι προγραμματίζω κάθοδο στην Αθήνα  , την ημέρα της επαναπρόσληψης στα νοσοκομεία  υποδοχής των "διαθεσίμων" υγειονομικών..
 για να δω από κοντά το φαινόμενο..

 τα ράντζα να τρέπονται σε άτακτη φυγή!