Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

1, 2, 3, κύματα διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη στην Υγεία ( και βάλε…) !!!



Απόσπασμα από σημερινή συνεντευξη τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε να μας διευκρινίσετε πως;  Δηλαδή μιλάμε τώρα προφανώς για νέο κύμα κινητικότητας, για πόσα άτομα μιλάμε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοείτε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και κέντρων υγείας;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πόσα νοσοκομεία αφορά Υπουργέ αυτό;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με τη σειρά.  Έχουμε δυο διαφορετικές κινητικότητες μπροστά μας που θα κάνει το Υπουργείο Υγείας. Η μια κινητικότητα περίπου κατά το ίδιο μοντέλο που είδατε αυτή που θα γίνει για τα νοσοκομεία της επαρχίας βάσει των προτάσεων των ΥΠΕ που έχουν ήδη έρθει στο Υπουργείο Υγείας και έχουν συζητηθεί στο πρώτο ΚΕΣΥΠΕ που έγινε για αυτό το λόγο και θα ακολουθήσει και νέο ίσως και την επόμενη εβδομάδα για να δούμε τις προτάσεις μία προς μία. Ξεκαθαρίζω ότι εφόσον έχουμε τα πλήρη σχέδια -γιατί ακόμα τα επεξεργάζονται οι υγειονομικές περιφέρειες για να μας φέρουν τις προτάσεις τους- θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκομένους της κάθε περιοχής όπως κάναμε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δημάρχους, διοικητές νοσοκομείων, ιατρικούς συλλόγους κλπ. για να τους εκθέσουμε τα σχέδια αυτά, να τα συζητήσουμε μαζί τους και να δούμε πως θα κάνουμε σωστά την κινητικότητα και γρήγορα και με τον τρόπο που το είδαμε στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι μια κινητικότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ :Δεν το ξέρουμε ακόμα αφού αυτό ακόμα είναι υπό συζήτηση.  Δεύτερη κινητικότητα είναι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Εκεί θα έχουμε, το έχουμε πει από την αρχή, μια ενιαία ταχύτητα.  Ή θα έχουμε τώρα αυτό που συζητάμε, αυτό είναι το αντικείμενο του διαλόγου, μετακίνηση από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ ή από το ΕΣΥ στον ΕΟΠΥΥ.  Είτε το ένα είτε το άλλο θα γίνει δια της κινητικότητας.Άρα έχουμε και αυτή την κινητικότητα.
Και βεβαίως τρέχει και η άλλη κινητικότητα που θα πάρουμε μετά την αξιολόγηση των δομών προσωπικό από το Υπουργείο Παιδείας. Όπου θα πάρουμε αυτούς, η αξιολόγηση των δομών θα τελειώσει 29 Νοεμβρίου άρα μετά τις 29 Νοεμβρίου θα μπορούμε να βγούμε και να ζητήσουμε θέσεις από αυτούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας για να τους πάρουμε στα δικά μας νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά που θα έχουν προκύψει από την αξιολόγηση. Άρα έχουμε και αυτό το τρίτο κύμα.