Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας: Διαμαρτυρία ενάντια στους αποκλεισμούς στην Υγεία με συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Πρέβεζας την Πέμπτη 17/10 στις 9:30 π.μ



Συμπολίτισσα και συμπολίτη     
Ο αποκλεισμός από τα νοσοκομεία σκοτώνει

Σε πάνω από 3.000.000 καταγράφονται οι ανασφάλιστοι και άλλα 3.000.000 έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σύμφωνα με επίσημες  δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Ανεμβολίαστα παιδιά, βρέφη που υποσιτίζονται, έγκυες γυναίκες χωρίς τη στοιχειώδη  ιατρική παρακολούθηση αλλά και χωρίς τη δυνατότητα τοκετού στα νοσοκομεία, αν δεν πληρώσουν.
Ασθενείς χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, με τις οφειλές τους προς τα νοσοκομεία, αν χρειαστούν νοσηλεία, να στέλνονται στην εφορία και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις τα σπίτια τους.
Ασθενείς με χρόνια νοσήματα που μειώνουν από μόνοι τους τη δόση των φαρμάκων ή διακόπτουν την αγωγή τους γιατί δεν μπορούν να την πληρώσουν, με αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.
Καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν έγκαιρα θεραπεία, να κάνουν εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις  με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη ζωή τους.
Αυτές είναι οι καθημερινές ιστορίες των  ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας και όλων των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και στηρίζουν ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.
Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία
Τα χρόνια των μνημονίων αυξήθηκε η νοσηρότητα για μια σειρά παθήσεις, με πρωταθλητές τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τις ψυχικές διαταραχές, γιατί η βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ασκούν οι πολιτικές των μνημονίων στις ζωές των ανθρώπων, αυξάνουν την αρρώστια.
Αυξήθηκε ταυτόχρονα και η ζήτηση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας οι οποίες όμως συρρικνώνονται με το  κλείσιμο νοσοκομείων, με το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι το τέλος του χρόνου και την παραχώρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας.
Ακόμα λοιπόν και αυτοί που έχουν ασφάλεια θα χρειάζεται να βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, για τα εισιτήρια στα νοσοκομεία και την συμμετοχή τους στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, αφού ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει ένα βασικό μόνο επίπεδο παροχών που θα αγοράζει από το ΕΣΥ και κυρίως από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα στο χώρο της υγείας.

 Για όλα αυτά, σε καλούμε να συμμετέχεις στην πανελλαδική κινητοποίηση των Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε νοσοκομεία όλης της χώρας, στις17/10 στις 9:30 π.μ., στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
3.000.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
ΓΙΑ  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Παραλληλα το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων, διοργανωνει  συνέντευξη τύπου την Τρίτη 15/10 ώρα 18:00 μ.μ στον χώρο του  κοινωνικού ιατρείου, Πάροδος Θ. Πάρλα (απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας).