Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αθρόα διαρροή επιστημονικού δυναμικού από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ




«Είναι χιλιάδες οι αιτήσεις γιατρών που θέλουν να κάνουν ειδικότητα στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες αιτήσεις μηχανικών και άλλων επιστημόνων που θέλουν να εργαστούν εκεί».


«Επί τη ευκαιρία αυτή, επειδή τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν έρχονται κυρίως και ουσιαστικά από τις χώρες όπως η Γερμανία, Αυστρία και τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες λένε ότι τα τελευταία χρόνια περίπου τριάντα πέντε χιλιάδες ειδικευμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα μόνο, εργάζονται στη Γερμανία και περίπου είκοσι πέντε χιλιάδες είναι οι αιτήσεις αυτών που θέλουν να πάνε, θα θέλαμε να μας πείτε αν υπάρχουν στοιχεία στο Υπουργείο σας για τον αριθμό των Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά ειδικότητα»

(Αναφέρθηκαν  χθες στη Βουλή-κλικ ΕΔΩ και μάλιστα  από το βουλευτή της ΝΔ το Γ. Κωνσταντόπουλο ).

Το ερώτημα απευθύνονταν προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
(Βεβαίως ο κυβερνητικός βουλευτής μπορεί μεν να ερωτά τον υπουργό αλλά ψηφίζει με τα δυο χέρια του τις πολιτικές που διώχνουν τους επιστήμονες από τη χώρα, τα μνημόνια, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις).

Φυσικά …
στο ερώτημα αν  το υπουργείο έχει στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά ειδικότητα ..
δεν πήρε απάντηση!
 
Κα όχι μόνο δεν πήρε απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα αλλά η  ουσιαστική  απάντηση που δόθηκε ήταν τούτη:
«Άρα λοιπόν εμείς, ως χώρα συνολικά, είμαστε με την προοδευτική άποψη για την Ευρώπη -κι αυτό εκτιμώ εγώ από τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων- με την έννοια ότι πέρα από οικονομική ένωση πρέπει να είναι και κοινωνική, αλλά και Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει ότι στηρίζουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή αυτής της βασικής αρχής για το ανθρώπινο δυναμικό για τους ευρωπαίους πολίτες και το δικαίωμά τους να εργαστούν σε κάθε χώρα. Τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Τουτέστιν:
Παρ΄ τον στο γάμο  σου ..
Να σου πει:  «και του χρόνου»!