Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

" Μετά το Ψυχιατρείο Τι;..." Εκδήλωση των Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γ. Ν. Πρέβεζας



           Σ’ ένα σήμερα όπου στη χώρα μας  η ψυχική υγεία ψυχορραγεί και στο νομό μας οι πρωτοπόρες  και σημαντικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας τυπικά δεν υφίστανται, μιας και δεν αναγράφονται στο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου , που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2012 , οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης   του Γ. Ν. Πρέβεζας διοργανώνουν στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας , εκδήλωση –κραυγή αγωνίας -  για το τι μέλλει γενέσθαι .


              Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη 2013  και ώρα 19:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας  ( πρώην Όαση ) με θέμα «…Μετά το Ψυχιατρείο Τι;…..».
Μαζί μας θα είναι:



-  Ο Γιώργος Κοκκινάκος ,Διευθυντής Ψυχίατρος  στο Θ.Ψ.Π. Χανίων . Ένας ψυχίατρος οραματιστής ,  αγωνιστής   για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αλλαγή της ψυχιατρικής κουλτούρας και νοοτροπίας στη χώρα μας .Πορεύεται  και εργάζεται με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του ανθρώπου που βιώνει τον ψυχικό πόνο  ώστε να έχει τα ίδια δικαιώματα  με όλους . Το δικαίωμα της ισότητας , το δικαίωμα να υπάρχει και να ελπίζει.

γνωστός συνθέτης  Γ. Ανδρέου  με την Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι.
Ο Γιώργος Ανδρέου ( με ένα σωρό τραγούδια , γνωστά και ερμηνευμένα από το σύνολο των Ελλήνων τραγουδιστών της εποχής μας ) και η Ευτυχία – τραγουδοποιός και τραγουδίστρια αξιώσεων. Στήνουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο , μια παράσταση  με ένα πιάνο και την ερμηνεία των τραγουδιών που διάλεξαν να παρουσιάσουν. Ο Ανδρέου παίζει ( κυρίως) πιάνο και τραγουδάει δυο – τρία από τα πολύ ΄΄προσωπικά΄΄ του. Η Ευτυχία Μητρίτσα, προσωποποιώντας τη διαδρομή από την παράδοση στην επανερμηνεία, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την ιδιωτική αγάπη (για όσα τους οδήγησαν και καθοδήγησαν στα μονοπάτια της τέχνης τους) στη δημόσια ενσάρκωση, στη σκυταλοδρομία ζωής που είναι η Τέχνη, η μία και μοναδική της Μουσικής. Της μουσικής τους. Της μουσικής όλων μας.   

- Το  Πρεβεζάνικο μουσικό σχήμα Contra tempo με τους αξιόλογους μουσικούς,
Παντελή Δευτεραίο - κιθάρα
Όλγα Καφάσλα -  Φλάουτο
Κατερίνα –Μυρτώ Φατούρου-Ακορντεόν             
 οι οποίοι θα ανοίξουν και το μουσικό μέρος της εκδήλωσης