Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

1233 υγειονομικοί από νοσοκομεία της περιφέρειας σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα από το δεύτερο κύμα κινητικότητας . 204 από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.



1233 θα είναι οι υγειονομικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα -κινητικότητα στο δευτερο κύμα κινητικότητας που θα πλήξει κυρίως τα νοσοκομεία  της περιφέρειας.

Φορέας συνεισφοράς( σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά») στη διαθεσιμότητα -κινητικότητα υγειονομικών  στην Ήπειρο το Νοσοκομείο της Άρτας και φορείς υποδοχής της κινητικότητας υγειονομικών στην Ήπειρο,  το Νοσοκομείο Πρέβεζας και το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων



Ενώ όπως αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα PatrasTimes.gr

Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας μπαίνουν από τη Δευτέρα δεκάδες υπάλληλοι των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο», καθώς καταργείται η ειδικότητα τους.

Συνολικά από την περιφέρεια της 6ης ΥΠε 204 άτομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα «συνεισφέρουν» σε προσωπικό από την Δυτική Ελλάδα είναι το Νοσοκομείο Θώρακος, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και το Νοσοκομείο ΚΥ Κρεστένων.

Για τους οδηγούς, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.

Στη δεύτερη φάση της κινητικότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από τις Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας  διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.