Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μερικά στοιχεία που βγήκαν από χθεσινή συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»



  • Το υπουργείο Yγείας έχει ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως μπούσουλα για τις αλλαγές   στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόταση της Task force ( Δεν φαντάζομαι να υπήρχαν αυταπάτες περί του  αντιθέτου…).
  • Με αφορμή την  υποχρεωτικότητα της υπηρεσίας υπαίθρου των γιατρών επανεξετάζεται όλο το καθεστώς του ποιες χαρακτηρίζονται άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές. 
  • Η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα της υπηρεσίας υπαίθρου των γιατρών  δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ισχύει γι αυτούς που παίρνουν πτυχίο από την Ιατρική Σχολή από εδώ και πέρα. Όσοι γιατροί  δεν κάνουν την υπηρεσία του αγροτικού ιατρείου, δεν θα μπορούν να γίνονται γιατροί του ΕΣΥ, δεν θα μπορούν να κάνουν συμβάσεις  με τον ΕΟΠΥΥ.  
  • Έγινε δεκτή τροπολογία που αφορά την υποχρέωση του διοικητού του νοσοκομείου οι ειδικευόμενοι γιατροί μία φορά το μήνα να επισκέπτονται τα κέντρα υγείας που υπάρχουν στο νοσοκομείο (τώρα όμως με τη επικείμενη υπαγωγή των ΚΥ στο νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  και στις Υγειονομικές περιφέρειες  αυτή η τροπολογία δεν θα έχει αντίκρισμα ) 
  • Την Τρίτη κατατίθεται στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της βουλής μία συνολική τροπολογία για τους επικουρικούς γιατρούς