Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αχαϊα: Διαλύουν το Νοσημάτων Θώρακος - Αγροτικό Ιατρείο το Νοσοκομείο Καλαβρύτων



ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 50 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αχαΐα: Διαλύουν το Νοσημάτων Θώρακος - Αγροτικό Ιατρείο το Νοσοκομείο Καλαβρύτων
Χρυσώνουν το χάπι με ...μεταφορά στο Νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" - 10 κρεβάτια μένουν στα Καλάβρυτα

Σε διάλυση του Νοσημάτων Θώρακος με ... κάλυψη τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" και απαξίωση του Νοσοκομειου Καλαβρύτων στο οποίο διατηρούν 10 κλίνες αλλά θα λειτουργεί σαν αγροτικό ιατρείο με προκαθορισμένες επισκέψεις γιατρών προσωρά και επίσημα η κυβέρνηση όπως διαμήνυσε στους εκπροσώπους των εργαζομένω  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελας
Αυτό προκύπτει από την συνάντηση που είχαν μαζί  του μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Αχαϊα.
Αναλυτικότερα
Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που προκύπτουν στο νομό Αχαϊας, από τον νέο υγειονομικό χάρτη, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα εργαζομένων και γενικώς τις αποφάσεις του ΚΕΣΥΠΕ γι΄ αυτά τα ζητήματα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και σε αυτή συμμετείχαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και εκπρόσωποι των σωματείων των νοσοκομείων του Νομού και της 6ης Υ.ΠΕ.
Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν:
 - Τον υπό διαμόρφωση νέο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ για τον Νομό μας, την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των Συναδέλφων Εργαζόμενων και γενικώς τις αποφάσεις του ΚΕΣΥΠΕ
 γι΄ αυτά τα ζητήματα.
 - Τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλες τις ειδικότητες και ιδιαιτέρως στον κλάδο
 των ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ που είναι είδος προς εξαφάνιση.
 - Την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ εμπλοκή παραγόντων της Υ.Πε σε ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ με Συναδέλφους Εργαζόμενους.
 - Τα ζητήματα της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ και των εκκρεμοτήτων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
 - Τα προβλήματα με τους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ συνανθρώπους μας, που δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, το δικαίωμα στην περίθαλψη.
 Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνάντηση, που ήταν συνέχεια κι άλλων τέτοιων πολλών σχετικών παρεμβάσεών μας, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε γνωστοποίησε τα εξής:
α) Ότι ο υπό διαμόρφωση Υγειονομικός χάρτης για τον νομό μας προβλέπει αλλαγές που έχουν να κάνουν τόσο με το Νοσοκομείο Καλαβρύτων που θα συνεχίσει την λειτουργία του με 10 κλίνες καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του με επισκέπτες Ιατρούς σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, όσο και με το ΝΝΘώρακος που θα μεταφερθεί στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ με 40-50 κλίνες, αλλά και με το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ που συμπεριλαμβάνοντας στις κτιριακές του εγκαταστάσεις το κτίριο του 409 θα ενισχυθεί με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ για να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα της Υγείας για την περιοχή μας για αμιγώς παιδιατρικά περιστατικά.
β) Η Κινητικότητα-διαθεσιμότητα των Συναδέλφων Εργαζόμενων που θα ξεκινήσει την 29/11/13, θα αφορά περί τούς 50 Συναδέλφους Εργαζόμενους του ΝΝΘώρακος και του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και θα είναι μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες.
γ) Καμία μεταβολή στα Κέντρα Υγείας, πέρα από την υπαγωγή τους στην Υ.Πε, η οποία παραμένει ως έχει.
δ) Σε ότι αφορά των κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε Προσωπικό, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό πέρα από την πρόσληψη των ελάχιστων, των 400 περίπου Ιατρών και 300 Νοσηλευτών σε πανελλαδικό επίπεδο και μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κλπ άλλων.
 Πέρα από τα προαναφερόμενα και την δέσμευσή του για αντιμετώπιση της προαναφερόμενης εμπλοκής των παραγόντων της Υ.Πε που δεν τον εκφράζει, δεν υπήρξε καμία απάντηση για την υποχρηματοδότηση και τούς μειωμένους προϋπολογισμούς που δεν εγγυώνται την πλήρη και σωστή λειτουργία των Νοσοκομείων το επόμενο διάστημα και ειδικά το 2014. Καμία απάντηση-λύση για την χρηματοδότηση του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και την πλήρη επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου. Καμία απάντηση-λύση για τούς ανασφάλιστους.

Πηγή: PatrasTimes.gr