Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τι επιδιώκουν με την κατάργηση του κλάδου οδηγών στα νοσοκομεία;



Όπως όλες οι αποφάσεις και ενέργειες  των κυβερνήσεων μέχρι τώρα ,  ούτε  η φημολογούμενη κατάργηση του κλάδου των οδηγών  ασθενοφόρων στα νοσοκομεία  και η διαθεσιμότητα –κινητικότητά  τους στο ΕΚΑΒ είναι αθώα. (Άραγε πόσοι από αυτούς έχουν περάσει την ανάλογη εκπαίδευση –πιστοποίηση για να ανταποκριθούν στο νέο τους  ρόλο και να μην απολυθούν; )
Εκτίμησή μας είναι ότι η κατάργηση του κλάδου των οδηγών εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο περάσματος υπηρεσιών των νοσοκομείων στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως έγινε  με τη φύλαξη ,την καθαριότητα, τα πλυντήρια, τη σίτιση...
Περιμένουν στη γωνιά οι ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων να υποδεχθούν το δώρο που τους ετοιμάζει ο Υπουργός  Υγείας  και η συγκυβέρνηση,καθώς με την κατάργηση της εν λόγω ειδικότητας δημιουργείται τεράστιο κενό στις διακομιδές ασθενών (που δεν αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ) , στις μεταφορές ασθενών στα σπίτια τους μετά από νοσηλεία κλπ. Αυτοί  που γι άλλη μια φορά θα κληθούν  να βάλουν βαθειά  το χέρι στην τσέπη θα είναι οι πολίτες για να εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά του δικού τους ανθρώπου.