Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί Plafonistas και Gate keepers!!!



Τι ρόλο θέλουν κυβέρνηση και τρόικα  να παίζει ο «οικογενειακός γιατρός» που προβλέπει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;

Αρχικά ας διαβά
σουμε ένα απόσπασμα από σημερινή   δημοσίευση στη «Ναυτεμπορική»:

[Ευθύνες στους γιατρούς για «περιττή, υπερβάλλουσα και προκλητική κατανάλωση υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα των παρακλινικών διαγνωστικών εξετάσεων» επιρρίπτει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Ενδεικτικά, αναφέρει ότι τον Οκτώβριο του 2013 κόπηκαν 10.682.892 παραπεμπτικά δαπάνης 77.247.260 ευρώ και τον Νοέμβριο κόπηκαν 9.335.388 παραπεμπτικά ύψους 68.117.310 ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, «το rebate (ποσό επιστροφής) και το clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής όταν διαπιστώνεται υπέρβαση δαπάνης) είναι αποτέλεσμα και ανάγκη που προέκυψαν από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των παραπεμπτικών.
Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ διερωτάται αν τα συλλογικά όργανα των γιατρών προτιμούν «να πληρωθεί ο απίστευτος αυτός όγκος των περιττών εξετάσεων και να κοπούν μισθοί και συντάξεις». 
( σ.σ. εδώ φτιάχνουν το κλίμα για τον ...κοινωνικό αυτοματισμό)
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι rebate και clawback θα φύγουν από την ατζέντα «όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα της παραγωγής και της διανομής υπηρεσιών υγείας και κυρίως οι γιατροί, βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και στη συγκράτηση των δαπανών υγείας που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ»]

Λοιπόν
Ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού θα είναι αυτός του "Πορτιέρη" (Gate Keeper), που κάθε φορά οι παραπομπές του και οι παρακλινικές εξετάσεις που θα αιτείται θα προσαρμόζονται ( ίσως και με κάποιο bonuς από την ασφαλιστική εταιρεία "ΕΟΠΥΥ Α.Ε.") στους (ολοένα και μικρότερους) προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ.

Οι εποχές της αθωότητας εχουν τελειώσει προ πολλού.
Γιατροί Plafonistas και Gate keepers!!!

"Sicko"!