Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Καθολική ενυπόγραφη άρνηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας να συμμετάσχουν στην κατάπτυστη «αξιολόγηση» του νόμου 4250/2014.



Με μια εντυπωσιακή επίδειξη αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης, πειθαρχίας και δύναμης  από πλευράς εργαζομένων  έκλεισε ο πρώτος γύρος  της διαδικασίας της δήθεν «αξιολόγησης», του νόμου 4250/2014, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στις αποκεντρωμένες δομές του, Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και Ξενώνας « Εστία»

217 εργαζόμενοι κατέθεσαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο και μόνο δυο ( εκ των οποίων η μια είναι του κλάδου ΔΕ νοσηλευτικής αποσπασμένη από Κέντρο Υγείας του νομού και τοποθετημένη σε διοικητική θέση… και ανήκουσα  σε άλλο σωματείο και ο δεύτερος είναι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και το μοναδικό μέλος του Συλλόγου του Εργαζομένων του Νοσοκομείου που ….  «αυτοαξιολογήθηκε» !!!   και κατέθεσε το φύλλο στο γραφείο προσωπικού  του νοσοκομείου. 

Είναι προφανές ότι καμιά διαδικασία της κατάπτυστης «αξιολόγησης» δεν μπορεί να περπατήσει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς μια τέτοια διαδικασία θα έβαζε οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτό το κατανόησαν από την αρχή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου  το μεσημέρι θα υπάρξει κοινή συνάντηση- σύσκεψη εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, για ανταλλαγή σκέψεων αλλά και την οργάνωση της παραπέρα δράσης των εργαζομένων ώστε να καταργηθεί στην πράξη ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 που διαλύει τα νοσοκομεία, πετά χιλιάδες εργαζομένους στον καιάδα της διαθεσιμότητας -κινητικότητας-απολύσεων , καθιερώνει τον "ατομικό μισθό", ενισχύει τον κομματικό έλεγχο και το ρουσφέτι   και φέρνει το νόμο της ζούγκλας στο Δημόσιο..