Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ανέκρουσαν ολίγον πρύμναν και άρχισαν τις χορευτικές πιρουέτες για την "αξιολόγηση". Νέο μόνιμο σύστημα αξιολόγησης από το φθινόπωρο!



Μετά το τσουνάμι ανυπακοής από πλευράς δημοσίων  υπαλλήλων σχετικά με την "αξιολόγηση" ,  άφησαν τις λεωφόρους και ψάχνουν τα μονοπάτια για να επιστρέψουν με ένα   σύστημα από τα ίδια αλλά ίσως πιο  …πονηρό!

Το νέο σύστημα θα έχει οπωσδήποτε μέσα του τη συγκριτικότητα!

Διαβαζουμε από "Το Βήμα"

"Εντολή να ετοιμάσει και να αποστείλει ως τη Δευτέρα βελτιωτικές προτάσεις και αλλαγές για το υποχρεωτικό αρνητικό ποσοστό 15% στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου".

"Στο πλαίσιο αυτό  συζήτησαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Εύη Χριστοφιλοπουλου συγκεκριμένες  κινήσεις ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα νούμερα και να μπουν καθαροί κανόνες στην αξιολόγηση των υπαλλήλων".

"Επιπλέον ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παρουσιάσει το φθινόπωρο και όχι στις αρχές του 2015 το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο ώστε να αποφευχθεί το μεταβατικό στάδιο με την εφαρμογή του πλαφόν του 15% και να υπάρξουν σαφείς κανόνες που θα επιφέρουν ηρεμία στο δημόσιο". 
   
"Τι λένε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμαιναν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση δεν αλλάζει. Θα υπάρξουν βελτιώσεις με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – Δευτέρα ή Τρίτη, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου, θα ξεκαθαρίζεται πλήρως ότι η χαμηλή επίδοση των υπαλλήλων δεν θα συνδέεται με απολύσεις, μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

Επίσης, πηγές από το υπουργείο σημειώνουν ότι η συγκριτική αξιολόγηση είναι το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προς το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο θα είναι έτοιμο ως το φθινόπωρο και, ύστερα από δημόσια διαβούλευση, θα θεσπισθεί και θα τεθεί εν ισχύι".


Να μην πέσουν στην παγίδα των τροπολογιών οι εργαζόμενοι.