Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Παράνομα περικόπτει την αποζημίωση για δεδουλευμένα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας!



Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για το Νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς λίγες μέρες μετά  την ημερα που, με την καθοριστική παρέμβαση των πολιτών της Πρέβεζας, αποφεύχθηκε ο «ξαφνικός θάνατος» του Νοσοκομείου, ο διοικητής του νοσοκομείου, με μια πρωτοφανή ενέργεια στη 40χρονη ιστορία του, αποφάσισε την περικοπή της αποζημίωσης των δεδουλευμένων των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), ενώ ανάλογη απόφαση σκοπεύει  να δώσει στη δημοσιότητα και για τους μήνες Μάιο  και Ιούνιο!!!
Να σημειωθεί ότι τα δεδουλευμένα αυτά αφορούν εργασία των εργαζομένων του Νοσοκομείου κατά τις νύχτες αλλά και τις αργίες και Κυριακές.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι περικοπές θα κινούνται στο 25% για το μήνα Απρίλιο και γύρω στο 10% για Μάιο και Ιούνιο!!!

Η ρίζα του ζητήματος βρίσκεται στις μεγάλες μειώσεις των εγκεκριμένων κονδυλίων από την συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ),  τη  δραματική δηλαδή περικοπή στα κονδύλια των πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, Κυριακές, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες επιστημονικού προσωπικού) για το 2014 για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα από τα 91 εκατομμύρια που είχαν διατεθεί για το 2013 ποσό που ήταν μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012 το Υπ. Υγείας κατέβασε  το ποσό αυτό στα 77 εκατομμύρια. Μιλάμε δηλαδή για μια νέα μείωση που φτάνει στο 16% !!! Μάλιστα η μείωση για Νυκτερινά- Κυριακές είναι πολύ μεγαλύτερη αφού από τα 70 περίπου εκατομμύρια το ποσό αυτό πέφτει στα 57, μιλάμε  δηλαδή για μείωση περίπου 20%.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το  εγκεκριμένο κονδύλι  του υπουργείου Υγείας  για το Νοσοκομείο Πρέβεζας λείπουν μηνιαίως 4000-5000 ευρώ για να καλυφθούν πλήρως και νομίμως τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ακόμη και η μικρή πιθανότητα, μέσα στο φθινόπωρο, έγκρισης από το υπουργείο ενός πρόσθετου κονδυλίου της τάξης του 10% του αρχικού  εγκριθέντος για την αποζημίωση των δεδουλευμένων , δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες με αποτέλεσμα  οι περικοπές να  είναι  μόνιμες και διαρκείς.

Αντί λοιπόν ο διοικητής  του Νοσοκομείου Πρέβεζας να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για την εκταμίευση ενός πρόσθετου κονδυλίου που θα καλύπτει  τις ανάγκες αποζημίωσης των δεδουλευμένων του Νοσοκομείου, ( πράγμα που έγινε σε κάποια νοσοκομεία),  διαλέγει το δρόμο της συνέργειας με την κυβέρνηση σε  ένα ακόμη χτύπημα κατά του Νοσοκομείου και των εργαζομένων του .
Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας  και το σωματείο τους έγκαιρα, από την αρχή του χρόνου, είχαν επισημάνει το πρόβλημα στο διοικητή του Νοσοκομείου και μάλιστα είχαν οργανώσει και συμμετάσχει και σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Η ενέργεια αυθαίρετης και παράνομης  περικοπής της αποζημίωσης  των δεδουλευμένων των εργαζομένων από το διοικητή του νοσοκομείου δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους , οι οποίοι  οργανώνουν αυτές τις μέρες τη δράση τους.