Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τη σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σήμερα, Τετάρτη 19/8/2014,  οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πρέβεζας , μετά από απόφαση της Γ.Σ. καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη Γενικού Χειρούργου. Μια ακόμα έλλειψη  που μαζί μ’ αυτές των Αναισθησιολόγων, των Ορθοπεδικών, των Παιδιάτρων, των Παθολόγων κ.λ.π. οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του νοσοκομείου.
Η κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Γι’ αυτό και κλείνουν νοσοκομεία, μειώνουν κλίνες, μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία κατά 60%, αποψιλώσαν τα νοσοκομεία από τους εργαζόμενους και συνεχίζουν με την «αξιολόγηση». Σκοπός τους η εμπορευματοποίηση της Υγείας. Γι’ αυτό και διαλύουν το νοσοκομείο της Πρέβεζας, απαξιώνουν αυτό της Λευκάδας, για να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας με ιδιωτικά – εμπορευματικά κριτήρια. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Πρέβεζας.
Καλούμε τους γιατρούς του νοσοκομείου, με κινητοποιήσεις, να ενισχύσουν τον ενιαίο αγώνα.
Για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που θυσιάζει την Υγεία του λαού στα επιχειρηματικά κέρδη. Για πλήρη δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγείας για όλους.

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Η.