Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πώς να παρουσιάσετε ένα ακραία υποστελεχωμένο νοσοκομείο ως… πλήρες προσωπικού ! (Εργασία επί διατριβή δυνάμενη να παρουσιαστεί σε σύσκεψη)



Σκοπός της εργασίας : Να παρουσιάσετε σε 15 παρευρισκόμενους και στα ΜΜΕ ένα ακραία υποστελεχωμένο νοσοκομείο ( που η λειτουργία του στηρίζεται πλέον σε συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από άλλες μονάδες Υγείας), ως νοσοκομείο που παρουσιάζει πληρότητα προσωπικού της τάξης του 91%. !!!!!!!!!!!! και του λείπει μόνο  ένα 9% !!!!

Μεθοδολογία:
Παίρνετε  λοιπόν ένα μικρό νοσοκομείο  στην περιφέρεια της Ελλάδας.
Κατά  την αρχική  έγκριση του οργανογράμματός  του  το νοσοκομείο διαθέτει 340 οργανικές θέσεις.
Με διαδοχικές τροποποιήσεις του οργανογράμματός  του και  υπουργικές αποφάσεις έγκρισης σύστασης και προκήρυξης  θέσεων    το οργανόγραμμα του  νοσοκομείου φθάνει, μαζί με τις αποκεντρωμένες μονάδες του (Ψυχικής Υγείας και Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης),  να αριθμεί  αισίως 394 θέσεις.
Αν από αυτές τις θέσεις   είναι πραγματικά στελεχωμένες οι 260 ,ας πούμε,  τότε το νοσοκομείο έχει μια πληρότητα της τάξης του 65-66% και μένει ακάλυπτο (κενές) το 34-35% των οργανικών θέσεων.

Σωστά ;
Σωστά.

Παίρνετε λοιπόν μετά αυτό το Νοσοκομείο και του «δίνετε να καταλάβει»…
κόβοντας 60 οργανικές θέσεις..
και το μετατρέπετε  σε ένα νοσοκομείο 334  οργανικών θέσεων.
Αν τώρα σε αυτό το νοσοκομείο, από τις 334 οργανικές του θέσεις  έχετε πραγματικά   καλυμμένες τις 260, τότε το ποσοστό πληρότητας ανεβαίνει από το 65% στο 78% περίπου ( εν τάξει δεν είναι βέβαια  και 91% , αλλά… άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε).
Μετά παίρνετε το τελικό αποτέλεσμα («πουσάρετε»  λίγο και τα ποσοστά για να ακούγονται λίγο πιο «πιασιάρικα» ), αποκρύπτετε βεβαίως  τα αρχικά δεδομένα  , και το παρουσιάζετε σε μια σύσκεψη  αφήνοντας και το στόμα μερικών χάνων… ανοικτό .

ΥΓ: Προσοχή! Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δεν αναφέρεστε καθόλου σε άλλες διαδικασίες που μπορούν να σας «χαλάσουν την μανέστρα» , όπως  πχ   ετήσια εξέλιξη του προσωπικού του νοσοκομείου με πραγματικά αριθμητικά δεδομένα (αποχωρήσεις- προσλήψεις ) κλπ κλπ

Ω ΘΕΑ ΜΑΓΕΙΑ..
ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ;