Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ή με το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους ή με το λαό.



Αν αναρωτιέστε γιατί υποβαθμίζουν τις δημόσιες δομές και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας..


Αν αναρωτιέστε γιατί  διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση..

Αν αναρωτιέστε  γιατί  οδηγούν ακόμη και τους ασφαλισμένους στα ταμεία να πληρώνουν όλο και πιο μεγάλο μέρος των υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης..


Αν αναρωτιέστε ακόμη γιατί διέλυσαν και απαξίωσαν την πρώην μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας..

Αν αναρωτιέστε γιατί δε λειτουργεί πρακτικά η μονάδα του ΠΕΔΥ Πρέβεζας (πρώην ιατρεία του ΙΚΑ)..

Αν αναρωτιέστε γιατί  αποδείχθηκαν  φούμαρα οι υποσχέσεις των κυβερνητικών (Μπέζας κλπ)   για Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας στην Πρέβεζα..

Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά σε διάφορα τοπικά ενημερωτικά sites,  που διαφημίζουν την αναβάθμιση και γεωγραφική επέκταση  και στην πόλη της Πρέβεζας  δικτύου υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη γνωστού μεγάλου  ιδιωτικού επιχειρηματικού ομίλου  .

Γι αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους δουλεύει η κυβέρνηση  και ολόκληρο το σύστημα και διάφοροι τοπικοί παράγοντες.

Γι αυτό δεν μπορούμε, στο αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, στον αγώνα για αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας και των δημοσίων  δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρα Υγείας -ΠΕΔΥ)  να είμαστε μαζί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στο  νομό  , ο λαός της πόλης , τα φτωχά λαϊκά στρώματα ..

με όλους αυτούς,  που με τον έναν ή άλλο τρόπο στρώνουν το έδαφος για την επέλαση και επέκταση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας.

Γι αυτό οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν θα γίνουμε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένουμε τέτοιες πολιτικές.

Γι αυτό δεν μας αγγίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα μερικών παραγόντων στην Πρέβεζα που κόπτονται για το νοσοκομείο και για τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας  φροντίδας Υγείας.

Δυο είναι οι δρόμοι: Ή  με το κεφάλαιο ή με το λαό.
Εμείς έχουμε διαλέξει.

Ας πάρουν λοιπόν δημόσια θέση όλοι στην Πρέβεζα.

Για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!